Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

2ο OPEN ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ GRAND PRIX ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ FIDE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ UNDER 1800 ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στο πλαίσιο συνεργασίας των Θεσσαλικών σκακιστικών σωματείων,
ο Σ.Σ. Λάρισας, η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, η Σ.Ε. Βόλου και η Α.Σ.Α.Λ. συνδιοργανώνουν το
 2ο OPEN ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ GRAND PRIX
  ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ FIDE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ UNDER 1800
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο Σ.Σ. Λάρισας, η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, η Σ.Ε. Βόλου και  η Α.Σ.Α. Λάρισας συνδιοργανώνουν το  τουρνουά με την επωνυμία ''2ο OPEN ΝΕΩΝ GRAND PRIX'' , στο χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2017-Ιουνιος  2018.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Θα ανακοινώνεται σε κάθε προκήρυξη ξεχωριστά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές με δελτίο της ΕΣΟ  γεννημένοι από 1/1/2002 και μετά με ΕΛΟ κάτω από 1800 (διεθνές).

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: 7 ευρώ το άτομο στα στάνταρ και 5 ευρώ ανά άτομο στα rapid.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜEΤΟΧΗΣ: Δήλωση συμμετοχής έως τις 23:00 της προηγούμενης από την ημέρα έναρξης του κάθε τουρνουά.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γεσουλά Ηλιάνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μιχάλης Αγαθοκλής (επικεφαλής), Τοζάρος Χρήστος, Σκοτεινιώτης Ιωάννης, Πατρίκος Ιωάννης, Κωνσταντέλιας Κωνσταντίνος, Δριστέλλας Νικόλαος, Δερέκας Δήμος.

ΣΥΣΤΗΜΑ: Θα διεξαχθούν συνολικά 9 τουρνουά (6 rapid και 3 κανονικού χρόνου) των 6 γύρων, από τα οποία θα μετρήσουν στην τελική κατάταξη του GRAND PRIX τα έξι (τα 2 καλύτερα κανονικού χρόνου και τα 4 καλύτερα rapid). Τα τουρνουά κανονικού χρόνου έχουν συντελεστή 2 (βαθμοί Χ 2) ενώ τα rapid έχουν συντελεστή 1 (βαθμοί Χ 1).

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Χρόνος 15+5'' ανανέωση/κίνηση για όλη την παρτίδα για το Rapid και 40 λεπτά  με 30 δευτερόλεπτα πρόσθετου χρόνου για του κανονικού χρόνου.

ΓΕΝΙΚΑ: Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
1.Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων.
2.Μ-Μπούχολντς.
3.Σόννεμπορν-Μπέργκερ
4. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

ΕΠΑΘΛΑ: Από το κάθε τουρνουά (στο σύνολο 9 τουρνουά) το 80% των παράβολων θα κρατείται για την τελική κατάταξη που θα προκύψει μετά το τελευταίο τουρνουά της σειράς  και από τα οποία θα δοθούν ισόποσες επιδοτήσεις (μάξιμουμ τα 250 €) στους νικητές των κατηγοριών U08,U10,U12,U14 και U16 για να συμμετάσχουν στα πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα . (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να είναι επιδοτούμενη μία ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 συμμετέχοντες της ηλικιακής κατηγορίας και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε 6 τουρνουά που είναι το ελάχιστο για την τελική κατάταξη του GP. Αν όμως, κάποιος που η κατηγορία του δεν πληροί αυτή τη προϋπόθεση και είναι π.χ. 4 οι συμμετέχοντες ΑΛΛΑ τερματίσει στη 3αδα του GP,τότε δικαιούται την επιδότηση κανονικά με μέγιστο μία επιδότηση ανά κατηγορία. Η επιδότηση θα μεταβιβασθεί μέχρι και τον 2ο κάθε κατηγορίας, σε περίπτωση που ο 1ος αρνηθεί να συμμετάσχει στα Πανελλήνια). Σε κάθε τουρνουά ξεχωριστά θα βραβεύονται με μετάλλια οι 3 πρώτοι νικητές.
Διευκρινίζεται ότι αθλητές που στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν για τη Θεσσαλία, δικαιούνται μόνο τα μετάλλια του κάθε τουρνουά. Οι επιδοτήσεις  θα δοθούν αποκλειστικά σε αγωνιζόμενα για τη Θεσσαλία παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τα τουρνουά θα γίνονται Σαββατοκύριακα (τα κανονικού χρόνου) και Σάββατα ή Κυριακές (τα rapid) σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται 7-10 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους.

Για κάθε τουρνουά, θα βγαίνει ξεχωριστή προκήρυξη.

            Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

        Θανόπουλος Κλεάνθης                                                       Κωνσταντέλιας Κων/νος      

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας!

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας! Στους αγώνες του Σαββατ...