Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID

Ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για την επιτυχία του τουρνουά, είναι η σωστή τήρηση του χρόνου έναρξης του πρώτου γύρου κάθε ημέρας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει σημαντικά ολόκληρη τη ροή του προγράμματος , των υπολοίπων γύρων και κουράζει τους συμμετέχοντες, ειδικά εάν αυτοί προέρχονται από άλλες πόλεις και έχουν ταξίδι επιστροφής.

Με το σκεπτικό αυτό ως αρχή μας και προκειμένου να έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τον αγώνα επίδειξης (simultane) του GM κ. Μαστροβασίλη Αθαν.(διεθνές έλο 2503) που θα διεξαχθεί μετά το τέλος του 3ου γύρου το Σάββατο( γύρω στις 8.45 μ.μ) με αντιπάλους 15 ενηλίκους σκακιστές ταυτόχρονα  , θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

Η λίστα των συμμετοχών και στα 2 γκρουπ θα διαμορφώνεται μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.
Η οριστικοποίησή της θα γίνει   με φυσική παρουσία των αγωνιζομένων στο χώρο των αγώνων και δήλωση συμμετοχής στους ανθρώπους της Σκακιστικής Κίνησης,  μέχρι το αργότερο,στις 17:00 (5 μ.μ),  το απόγευμα του Σαββάτου 2/3. 
 Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί ως μη συμμετοχή στο τουρνουά, εκτός αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας και έχει ειδοποιηθεί προηγουμένως η διοργανώτρια αρχή.
Τα χρονόμετρα θα τεθούν σε λειτουργία ακριβώς στις 17:30 σε κάθε σκακιέρα.

Παρακαλούμε ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών να τηρήσουν τα παραπάνω , για την αποφυγή παρεξηγήσεων .Ταυτόχρονα τους καλούμε να παρακολουθήσουν την διάλεξη του GM την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι για το ρόλο των γονέων στη σκακιστική ανάπτυξη των παιδιών. 
Θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για όλους μας
 
Για την ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ο έφορος Τοζάρος Χρήστος

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ GM ΑΘΑΝ. ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗ



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Σάββατο 2 Μαρτίου   και μετά το πέρας του 3ου γύρου του Τουρνουά RAPID που διοργανώνουμε στο χώρο του Ξενοδοχείου "Αετών Μέλαθρον"    θα διεξαχθεί σιμουλτανέ  με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών της τελευταίας δεκαετίας,                              τον GM κ. Μαστροβασίλη Αθαν. (διεθνές έλο 2503 - εθνικό έλο 2470) που στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε την 3η θέση και έχει στο παρελθόν αναδειχτεί πολλές φορές Πανελληνιονίκης σε όλα τα επίπεδα. 
Ο αριθμός των σκακιστών που θα αντιμετωπίσουν τον GM θα εξαρτηθεί από το συνολικό χρονοδιάγραμμα του τουρνουά και από το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Το πιθανότερο θα είναι ο αριθμός να κυμαίνεται από 15-20 σκακιστές .Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με το τηλ 6980397777 κ. Τοζάρο Χρήστο.



1Ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ELO (FIDE RATING)
 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: H Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων (ΣΚΑ.ΚΙ.Τρικάλων) σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Καρδίτσας και τον Σ.Ο.Παλαμά, προκηρύσσουν το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Ράπιντ Τρικάλων.
2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
    Σάββατο 2/3/2013 3 γύροι (ώρα έναρξης του 1ου γύρου 5.30μ.μ.) και
    Κυριακή  3/3/2013  4 γύροι( ώρα έναρξης 4ου γύρου 10.30π.μ).
     Τελετή λήξης, βραβεύσεις – απονομές του τουρνουά, μετά το πέρας των αγώνων.
3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ Ξενοδοχείο «Αετών Μέλαθρον»,  Νίκης και Νεάρχου, Τρίκαλα
4. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Αγγέλου Δήμητρα
5. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοζάρος Χρήστος
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Δήμος Σ., Ευαγγέλου Δ., Ζαγανάς Κ., Μαρκαντώνης Β., Κεφάλας Ι. και Πασχάλης Ν.
6. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ Αγγέλου Δήμητρα – Τοζάρος Χρήστος
7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ:  Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στον  Κωνσταντίνο Σελλούντο στα τηλέφωνα 24410-77099 και 6974492014 με email: seludos@gmail.com ή στον Χρήστο Τοζάρο τηλ. 6980397777 και email: xrimatoz@otenet.gr. Οι συμμετοχές θα γίνουν δεκτές και μέχρι 2 ώρες πριν την ώρα έναρξης του 1ου γύρου.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 10 ευρώ για  κάθε σκακιστή – σκακίστρια και 5 ευρώ για κάθε παιδί κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά της ίδιας οικογένειας θα πληρώνουν το μισό του παραβόλου.
8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙΟι αγώνες θα γίνουν με Ελβετικό σύστημα  σε 2 γκρουπ. Στο 1ο θα συμμετέχουν οι έχοντες δελτίο σκακιστή, άνω των 14 ετών και στο 2ο όσα παιδιά επιθυμούν, είτε έχουν δελτίο είτε όχι, με ηλικία κάτω των 14 ετών. Αν κάποιος σκακιστής κάτω των 14 ετών επιθυμεί την συμμετοχή του στο 1ο γκρουπ θα πρέπει να το δηλώσει στους διοργανωτές τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.
 Ο χρόνος σκέψης θα είναι 20΄ λεπτά με προσαύξηση 10΄΄/κίνηση από την πρώτη κίνηση για τον κάθε παίκτη. Θα ισχύσουν οι κανονισμοί RAPID της FIDE.
Θα διεξαχθούν 7 γύροι σε κάθε γκρουπ. Η καταγραφή των παρτίδων δεν είναι υποχρεωτική.
9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας είναι τα εξής :
1)   Τα μεταξύ των ισόβαθμων αποτελέσματα (εφ’ όσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2)   Buchholz
3)   Buchholz cut 1 
4)   Sonneborn-Berger
5)   Armageddon μεταξύ των ισοβάθμων
10.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Το χρηματικό ποσό που θα μοιραστεί στους 3 πρώτους νικητές του Α’ ΓΚΡΟΥΠ προσδιορίζεται στο 60% των παραβόλων. Πιο συγκεκριμένα:
·        1ος νικητής - 30% των παραβόλων + χρυσό  κύπελλο
·        2ος νικητής - 20% των παραβόλων + αργυρό κύπελλο
·        3ος νικητής - 10% των παραβόλων + χάλκινο κύπελλο
Θα απονεμηθούν κύπελλα στους πρώτους της γενικής κατάταξης και στο Β ΓΚΡΟΥΠ, ενώ θα δοθούν μετάλλια στους πρώτους των ειδικών κατηγοριών Κ-14, Κ-12, Κ-10 και K-8 (ξεχωριστές βραβεύσεις σε αγόρια και κορίτσια).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα δεν μοιράζονται. Για την απόδοση των χρηματικών επάθλων είναι απαραίτητη η παρουσία των νικητών στην τελετή λήξης και τις απονομές του τουρνουά. Έπαθλα δικαιούνται μόνον όσοι τερματίζουν.
11.ΔΙΑΦΟΡΑ  
Για τους συμμετέχοντες η τιμή για καφέ ή αναψυκτικό θα είναι 2 ευρώ για κάθε μέρα των αγώνων. 
Οι διοργανωτές θα συνδράμουν ώστε να εξασφαλιστούν προνομιακές τιμές σε όσους συμμετέχοντες από άλλες πόλεις, διανυκτερεύσουν στα Τρίκαλα για τους αγώνες.
Ενστάσεις υποβάλλονται έως και 1/2 ώρα μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα αποτελείται από 3  μέλη. Από την επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά. Το παράβολο ορίζεται στα 50€ και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων. Αν η ένσταση γίνει δεκτή, το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.
Για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
   

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ                  Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                   Σ.Ο.ΠΑΛΑΜΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ


Η Σκακιστική κίνηση Τρικάλων (ΣΚΑ.ΚΙ.) αρχίζει ένα κύκλο μαθημάτων σκακιού για ενηλίκους που θέλουν να μυηθούν σε  βασικές αρχές του παιχνιδιού.
 Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων θα γίνει την Τετάρτη 13/2  στο ξενοδοχείο Πανελλήνιον , στις 8.30 μ.μ.
 Όσοι αγαπούν το σκάκι και θέλουν να  να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Τοζάρο Χρήστο στο τηλ 6980397777.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ

http://www.esske.net/esske/images/stories/down/aitisi_egrafis_athliti.pdf

Εκτυπώνετε την αίτηση σε ένα φύλλο( μπρος πίσω) και την συμπληρώνετε με τα στοιχεία αθλητή και του κηδεμόνα στο εμπρός μέρος.
Στο πίσω μέρος  χρειάζεται θεώρηση από ιατρό.
Κατόπιν την δίνετε στον σύλλογο μαζί με 2 φωτογραφίες και πιστοποιητικό γέννησης.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013


ΣΚΑκιστική ΚΙνηση Τρικάλων

Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων
την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.30,
στο ξενοδοχείο ___Αετών  Μέλαθρον____________.
Ευελπιστούμε στην παρουσία όλων σας.


Για το Δ.Σ.

                  Η Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας   

           Δήμητρα Αγγέλου                              Αριστείδης Ζιώζιας

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

  Το διήμερο 6-7 Απριλίου διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2024.  Πρόκειται για μια σημαντική διοργά...